Ekologická péče na boty a kožené výrobky

Kvalitní kožené doplňky potřebují stejně kvalitní péči, která navíc může být i šetrná k přírodě. V naší nabídce tak najdete i produkty s organickými složkami, které neobsahují rozpouštědla, hnací plyny ani další potenciálně škodlivé látky. Můžete je tedy bez obav použít i v domácnostech s dětmi nebo domácími mazlíčky. Účinkují přitom stejně dobře jako běžné přípravky a jsou cenově dostupné. Přesvědčí vás o tom zejména ekologické řady značek Pedag a Collonil.

ekologicka-pece-na-boty-a-kozene-vyrobky

Jde to i s respektem k přírodě

Základem úspěchu je spojení nejmodernějších technologií a přírodních látek. Například Collonil pracuje ve své přírodní řadě s olivovým olejem nebo bambusovým extraktem, které o kůži hloubkově pečují, oživují její přirozenou barvu a chrání ji před znečištěním. Narozdíl od silikonů nebo sloučenin fluoru v některých konvenčních přípravcích jsou ale snadno odbouratelné a zdravotně nezávadné. 

EKO friendly řada od výrobce Pedag zase často využívá avokádový olej či aloe vera a zakládá si nejen na šetrnosti k životnímu prostředí, ale i na maximální rozložitelnosti složek.

V čem jsou produkty z ekologických řad výjimečné?

  • jejich obsah je z velké části biologicky rozložitelný
  • neobsahují rozpouštědla
  • nepředstavují nebezpečí pro životní prostředí
  • nezapáchají a některé naopak mají příjemnou vůni
  • jsou vhodné pro použití uvnitř místnosti
  • jsou vhodné i pro děti a lidi s citlivou pokožkou
  • jsou velmi účinné

Pojďme se nyní blíže podívat na konkrétní produkty pro přírodní péči o boty a další kožené výrobky.

Dlouhotrvající svěžest 

Příjemný pocit svěžesti zaručí sprej do bot a do sportovních tašek Pedag Active. Oceníte ho v horkých letních dnech, ale i v zimně, pokud musíte trávit delší čas v interiéru v uzavřené obuvi. Má totiž antibakteriální účinky a pohlcuje molekuly pachu. Navíc zabraňuje šíření škodlivých látek a jemně voní. Díky mechanickému rozprašovači ho můžete používat i v interiérech. Jeho eco friendly složení je jako dělané pro dětskou obuv nebo doplňky. Stejně tak ho ocenil i lidé s citlivou pletí.

Dokonale čisté

Dalším důležitým krokem v péči o kožené výrobky je čištění spojené s následným ošetřením. I tentokrát vám pomohou přípravky ohleduplné k přírodě i k člověku. Patři k nim například čisticí mléko z ekologické řady oblíbené značky Collonil, které je ideální jak na kůži, tak na různé druhy textilu včetně funkčních materiálů a klima membrán. Jeho úspěch tkví v účinném bambusovém extraktu, který si s nečistotami poradí i bez rozpouštědel a dalších chemických látek.

zmekceni-kuze-pomucky

Impregnace nesmí chybět

Veškerou obuv a oblečení do exteriéru je nutné chránit také proti vlhkosti a vzniku skvrn. Dnes už to zvládnete i přírodní cestou, třeba s pomocí impregnace Pedag Natural Protector, která je založená na inovativní 3D technologii. Kolem každého vlákna vytvoří neviditelnou vrstvu složenou z milionů molekul, které jeho povrch účinně chrání, ale nemají negativní vliv na prodyšnost a pružnost materiálu. Navíc je tato impregnace vhodná jak na hladkou a velurovou kůži, tak i na textil. Díky mechanickému rozprašovači neobsahuje hnací plyn a je z 98% rozložitelná. Další variantou je impregnační ošetřující sprej od značky Collonil, který rovněž nezatěžuje životní prostředí, má podobné účinky a je možné jej používat i v uzavřených prostorách.

Lesklá tečka na závěr

Nakonec nesmí chybět ani organický krém na boty, nejlépe s univerzálním využitím i na módní doplňky, sedací soupravy a koženou galanterii. Všechny tyto podmínky splňuje Collonil vegan Organic Cream. Má ale také další výhody. Jak už napovídá název, vyrábí se pouze z rostlinných surovin, konkrétně z makadamového oleje a karnaubského vosku. Kůži tedy dokonale vyživí a obnoví její přirozený lesk, a to co nejšetrněji, s respektem k přírodě.