SECRID - tak trochu jiná peněženka

Jiná velikostí, funkcemi a konceptem... Nechte se také okouzlit kompletně evropským výrobkem z dílny holandské společnosti Secrid, která v tomto segmentu kožených peněženek udává směr již od roku 1997 a navíc zodpovědně - s láskou k přírodě a druhým lidem. 

Revoluce v kapse

SECRID jsou především malé kožené peněženky, jejichž základem je vždy hliníkové pouzdro s výsuvným mechanismem na 4 - 6 platebních karet (záleží jestli jsou embosované). Pouzdro je zasazené do koženého obalu s dalšími přihrádkami, proto se do peněženky vejde bez problémů pár bankovek i mincí. Lze ji používat jako plnohodnotnou peněženku anebo jako doplňující pouzdro na karty a doklady ke klasické peněžence.

 OBSAH ČLÁNKU 

  1. HLAVNÍ PŘEDNOSTI PENĚŽENEK SECRID
  2. DRUHY PENĚŽENEK SECRID
  3. CO VÁS ZAJÍMÁ O SECRID PENĚŽENKÁCH – FAQ
  4. JAK FUNGUJE PENĚŽENKA SECRID
  5. JAK PEČOVAT O PENĚŽENKY SECRID

 

JAKÉ JSOU HLAVNÍ PŘEDNOSTI PENĚŽENEK SECRID?

  • Kompaktnost – vejdou se do každé kapsy.
  • Jednoduchost a rychlost bezkontaktního placení – jedním pohybem vysunete karty a můžete ihned platit, není potřeba otevírat celou peněženku.
  • Vyladěný design.
  • Technická dokonalost.
  • RFID ochrana – ochrana proti dálkovému bezdrátovému ukradení dat platebních karet.
  • Doživotní servis a 3letá záruka – po registraci dle jedinečného výrobního kódu, který je v každé peněžence gravírován v hliníkovém pouzdru.
  • Kompletně vyrobeno v Holandsku.
  • Udržitelnost životního prostředí – při výrobě použity pouze kůže vyrobené v Evropě za příznivých pracovních podmínek a šetrné k životnímu prostředí.
  • Společensky prospěšné – na výrobě každé peněženky se podílejí hendikepovaní lidé.

 penezenky-secrid-uvodni

Široký výběr peněženek Secrid naleznete zde

 

JAKÉ JSOU DRUHY PENĚŽENEK SECRID A CO SE DO NICH VEJDE?Secrid_obrazek_clanek

Cardprotector

Jednoduché hliníkové pouzdro s výsuvným mechanismem pro snadné a rychlé placení kartou je ideální pro minimalisty, kteří nepotřebují v pouzdru nosit mince nebo bankovky. Vybrat si můžete z řady barev a vzorů kovového pouzdra. Pouzdro Cardprotector, které zároveň tvoří srdce ostatních typů peněženek Secrid, poskytuje ochranu karet před poškozením nebo nechtěným načtením a krádeží peněz.

Moneyband

Pásek „Moneyband“ můžete využít pro doplnění pouzdra Cardprotector a nosit za ním bankovky, nebo jím sepnout Cardprotector s odolným plastovým pouzdrem „Additional Slide“ a vytvořit si tak vlastní Cardslide. Třetí možností je použít Moneyband úplně samostatně na sepnutí většího balíčku bankovek.

Additional Slide

Additional Slide je pouzdro z odolného polykarbonátu, které samostatně nefunguje, ale po spojení s Cardprotectorem pomocí Moneyband, vytvoří přihrádku. Tu můžete použít na uložení mincí paměťových karet, bankovek, klíčů a dalších nezbytností.

Cardslide

Jedná se vlastně o modulární peněženku. Cardslide = Cardprotector + Moneyband + Additional Slide. Můžete si vybrat z již vytvořených kombinací nebo si sestavit vlastní. Výhodou Cardslide je její variabilita, záleží jen na vás, kdy ji použijete jako celek s přihrádkou na drobnosti nebo ji rozdělíte a vezmete si s sebou jen samotné pouzdro na karty.

Miniwallet

Základ peněženky tvoří Cardprotector, pro uložení a ochranu až 6 karet, ten je pak zabalen do pouzdra z vysoce kvalitní kůže. V koženém pouzdru se ukrývají ještě 2 přihrádky, které můžete použít na další karty či vizitky. Mezi koženým a hliníkovým pouzdrem je umístěný klips vhodný pro uložení bankovek nebo účtenek. Peněženka Secrid Miniwallet se zapíná na druk (patentek). Díky různým povrchovým úpravám, barevnému prošívání, široké škále barev a vzorů můžete vybírat z nepřeberného množství designů.

Slimwallet

Slimwallet dokáže nabídnout vše, co Miniwallet. Hlavní rozdílem je absence zapínání na druk, díky tomu je pouzdro Slimwallet extra úzké a více se hodí pro nošení v kapse nebo malé kabelce.

Twinwallet

Twinwallet ocení ti, kdo používají hodně karet a chtějí je mít přehledně uspořádané. Jádrem peněženky jsou dvě pouzdra Cardprotector, díky kterým pojme až 12 karet, přesto si stále zachovává praktickou velikost. Dodatečný prostor pro další karty, vizitky, bankovky, účtenky či několik mincí poskytuje kožené pouzdro.

Všechny varianty pouzder Secrid najdete v nabídce našeho e-shopu. 

 

CO VÁS ZAJÍMÁ O SECRID PENĚŽENKÁCH – FAQ

  1. Jak v peněžence Secrid nosit bankovky?

Je hned několik možností, jak nosit bankovky v peněženkách Secrid. V peněženkách typu Miniwallet, Slimwallet a Twinwallet najdete zabudovaný klips na bankovky či účtenky. Bankovky sem můžete vložit vodorovně bez jakéhokoliv skládání (bankovky se ukryjí zavřením koženého pouzdra) nebo můžete bankovky pod klips zasunout svisle přeložené napůl. Další možností je rozšířit si kovový Cardprotector o pásek na bankovky (Moneyband), pod který jednoduše zasunete složené bankovky. Větší balíček bankovek lze nosit sepnutý pomocí Moneyband i samostatně. Pouzdro Cardslide ve spojení s Cardprotectorem nabízí speciální přihrádku, která se mimo jiné hodí i na bankovky.

  1. Jak v peněžence Secrid nosit mince?

Peněženka Secrid není vhodná na nošení velkého množství mincí, pár drobných mincí však můžete uložit do přihrádky v koženém pouzdru, díky následnému složení peněženky z něj mince nevypadnou (Miniwallet, Slimwallet, Twinwallet). Pokud si rozšíříte Cardprotector o pouzdro Additional Slide můžete použít přihrádku, kterou tím získáte navíc, právě na hotovost.

  1. Jak řešit případnou opravu nebo reklamaci peněženky Secrid?

Pokud se u vaší peněženky objevila vada, můžete ji do dvou let od zakoupení vrátit k bezplatné opravě. Pokud si na stránkách secrid.com zaregistrujete výrobní číslo peněženky (najdete ho na vnitřní stěně Carprotectoru), prodlouží se vám záruka ze dvou na tři roky. Secrid poskytuje také doživotní servis peněženek.

  1. Kolik peněženky Secrid stojí?

Cena se podle typu peněženky pohybuje cca od 699 Kč za minimalistický Cardprotector (samotné jednoduché hliníkové pouzdro) cca do 2 300 Kč za koženou peněženku s dvěma hliníkovými pouzdry tzv. Twinwallet.

  1. Před čím chrání Cardprotector?

Hliníkové pouzdro Cardprotector chrání před ohnutím nebo zlomením karet a také před nežádoucím načtením dat a krádeží peněz z karty prostřednictvím RFID nebo NFC komunikace.

  1. Chrání Cardprotector karty i během používání?

Při placení karty nemusíte vyndavat. Platební karta je vysunutá pouze na několik centimetrů, signál je tak dostatečně silný na provedení platby, ale možnost vzdáleného načtení zůstává nadále blokovaná a vaše karty jsou v bezpečí.

 

Jak funguje peněženka Secrid? 

Podívejte se na krátké video:

Jak používat peněženku Secrid

1) Vysuňte karty jednoduchým pohybem

Cardprotector, který je srdcem všech peněženek Secrid umožňuje díky svému mechanismu snadné placení bez otevírání peněženky, stačí jen zatáhnout za páčku a karty se vysunou.

2) Zaplaťte jednou až z šesti karet

Cardprotector pojme až 6 platebních karet. Po použití páčky se vám přehledně ukážou všechny karty jedna za druhou. Nyní můžete vybrat tu správnou kartu a zaplatit. Pro rychlé placení umístěte nejpoužívanější karty na prví a poslední pozici. Ostatní karty, kterými zrovna neplatíte snadno zastrčíte zpět.

3) Plaťte bez vytažení karty z peněženky

Platební kartu umístěte na první pozici. Při placení potom nemusíte kartu vyndávat a stačí přiložit k terminálu a zaplatit. Signál je tak dost silný, aby fungoval pro placení, ale příliš slabý na to, aby umožnil nechtěné načtení ze vzdálenosti větší než několik cm.

4) Kde a jak nosit peněženku Secrid?

Pokud nosíte peněženku v kapse u kalhot, upřednostněte přední kapsu. Nošení peněženky v zadní kapse může vést k nesprávné poloze při sezení a tím i k problémům se zády. Jestliže nosíte peněženku v tašce, neukládejte ji do jedné přihrádky s ostrými předměty jako jsou klíče. Peněženka tak déle vydrží jako nová.

 

JAK PEČOVAT O PENĚŽENKY SECRID

Jak vyčistit hliníkové pouzdro Cardprotector:

Cardprotector je vyrobený z eloxovaného hliníku, plastu a nerezové oceli a je voděodolný. Můžete ho čistit navlhčeným měkkým hadříkem (např. utěrka z mikrovlákna) a mýdlem. Mýdlo potom dobře očistěte hadříkem navlhčeným v čisté vodě. Snažte se vyhnout zbytečnému namočení vnitřní části pouzdra a výsuvného mechanismu. Pokud se namočí nechte je důkladně vyschnout před dalším použitím.

Jak vyčistit koženou část peněženky:

Kožený povrch peněženky Secrid vyžaduje jen minimální péči a údržbu. Jedná se o přírodní materiál, který používáním mění svůj vzhled a získává přirozenou patinu. Pokud se však peněženka ušpiní nebo namočí, zde vám doporučujeme, co můžete v tomto případě dělat. Řiďte se podle typu usně a povrchové úpravy – tj. podle jména vaší konkrétní peněženky.

  1. Peněženky s voděodolnou úpravou
    Usně těchto peněženek byly při výrobě impregnovány tak, aby peněženky měly velmi odolný povrch a byly prakticky bezúdržbové. Takto ošetřenou kůži lze očistit vlhkým hadříkem. Je velice nepravděpodobné, že by se voda nebo mastnota dokázala vsáknout do této kůže. To platí i pro jakékoliv běžně používané přípravky (krémy a leštidla) na kůži, které v tomto případě rozhodně nedoporučujeme používat. Kůže by je nedokázala absorbovat a vy byste si tak mohli něco ušpinit. 

    Platí pro peněženky: Crisple | Dash | Diamond | Dutch Martin | Matte | Metallic | Nile | Optical | Rango

  2. Peněženky bez voděodolné úpravy
    U těchto kožených peněženek se vyhnětě jakémukoliv mokrému čištění. Vlhkost totiž způsobuje změnu barvy a struktury. Pokud vám peněženka zmokne nebo jinak navlhne, opatrně ji osušte jemným hadříkem a nechte volně uschnout při pokojové teplotě. Kdybyste přeci jen potřebovali takovou peněženku čistit, lze použít speciální přípravky na pravou kůži, s jejichž výběrem vám rádi poradíme. 

    Platí pro peněženky: Cleo | Indigo | Original | Ornament | Perforated | Stitch | Veg | Vintage

 

Pokud i vás uchvátily tyto peněženky, prostudujte si naši kompletní nabídku kožených peněženek Secrid a vyberte si ideální barevnou variantu do vaší kapsy.