6+1 důvod, proč si pořídit elegantní kožený batoh

Tytam jsou doby, kdy batoh byl brán jen jako sportovní prvek outfitu, který se hodí na výlet, případně do školy. Dnes v obchodech najdete i velmi stylové kožené batůžky, které se právem staly módním hitem a praktickým doplňkem pro mnoho žen. V nabídce je mnoho barev, provedení i velikostí. Každá žena si tak přijde na své.

elegantni-kozeny-batoh 

Elegantní dámské kožené batohy jsou oblíbené nejen pro svou členitost a dostatek úložného prostoru, ale také díky kvalitnímu provedení a univerzálnímu využití. Pojďme se podívat na důvody, proč by takový batoh neměl chybět ani ve vašem v šatníku.

 

1 Volné ruce

Asi největší výhodou batohů oproti kabelkám je, že máte volné ruce. To oceníte třeba při cestování MHD, na nákupech nebo když nesete kelímek s kávou. Batoh je skvělou volbou také pro ty, kdo jsou stále v pohybu, ať už na hřišti s dětmi, na pláži nebo třeba na taneční party.

2 Úleva pro záda a ramena

Nošením kabelky přetěžujete jednu stranu těla, a to rozhodně není dobře. Záda a ramena by měla být zatížena rovnoměrně, což právě batoh splňuje. Předejdete tak bolestem ramene.

3 Vím, kde co mám

Otevřete kabelku a hledáte. “Kde mám mobil?” No jasně. To, co zrovna potřebujete je až na dně kabelky, zahrabané pod ostatními věcmi. Určitě to znáte. Když potřebujete něco najít, je to někdy i několikaminutový boj a hledaná věc je schválně na tom nejméně dostupném místě. Batohy oproti tomu obvykle nabízejí mnohem lepší a přehlednější členění s větším množstvím přihrádek a kapsiček. Přesně si určíte, kde bude mít jaká věc své místo. Hledání je tak konec.

4 Batoh víc unese

Peněženka, lahev s vodou, líčidla, parfém, mobil, kapesníky, klíče a další drobné nezbytnosti se v součtu docela pronesou, obzvlášť když k nim přihodíte ještě menší nákup. Váha je sice pořád stejná, ať už takhle naplníte batoh nebo kabelku, ale díky popruhům přes obě ramena se zátěž příjemně rozloží.

5 Snadno se kombinuje s outfitem

Otevřete šatník a zaměřte se na věci, které se špatně kombinují. Je jich docela dost, že? To se vám se stylovým koženým batohem rozhodně nestane. Můžete si ho vzít s barevným tričkem, když vyrazíte v létě na koupaliště, ale i s kabátem či sakem na podzimní vycházku.

6 Univerzální využití – do města, do práce i na rande

Jdete do práce a chcete být elegantní? Bez obav sáhněte po batohu a šup s ním na záda. Kožený batoh se perfektně hodí nejen na kávičku s kamarádkou nebo na rande, ale i na pracovní schůzku. V takovém případě nejspíš oceníte i přihrádku na notebook.

7 Batoh nebo kabelka?

Mezi batohy dnes najdete i variabilní modely 2v1, u kterých se podle nálady rozhodnete, jestli to dnes bude zrovna kabelka nebo batoh. Pro milovníky minimalismu je to balzám jak pro duši (dva výrobky v jednom), tak pro oko, kdy jednoduchý design perfektně ladí s multifunkčností. Právě takové „kabelko-batohy“ v současné době nabízí značka Hexagona. Můžou být jak elegantní, tak sportovní.