Dnes prodejna OTEVŘENA pouze do 12:00 hod.

5 důvodů, proč jsou kožené rukavice pro řidiče užitečným a cool doplňkem do auta

Jaká jediná věc vás dělí od toho, abyste řezali zatáčky jako James Bond v Aston Martinu, byli cool jako Ryan Gosling a vyzařovali uhlazenou chic eleganci Victorie Beckham? No přeci kožené rukavice pro řidiče. Přísaháme. Přesvědčte se, že stojí za to vstoupit do tohoto stylového VIP klubu.

 ridickske-rukavice-do-auta-stylove

1)     Zvyšují bezpečnost jízdy

Existuje dobrý důvod, proč profesionální závodníci a piloti formule 1 nosí při výkonu rukavice. Díky pevnému sevření volantu a při ovládání řadicí páky mají lepší kontrolu nad celým vozem. Zvlášť u plastových volantů totiž hrozí nepříjemné prokluzování. Nemusíte se chystat zrovna na Velkou cenu Monaka, abyste ocenili přednosti rukavic. Hodit se budou i v případě, když vysokou rychlostí uháníte na dálnici, kde sebemenší neplánované vychýlení může způsobit velké škody.

 

2)     Snižují únavu rukou

Ačkoliv u popojíždění ve městě vás ze stálého dupání na brzdu bolí spíše nohy, při delších cestách trpí hlavně ruce. Díky neměnné zvýšené pozici rukou může docházet ke špatnému prokrvení a mravenčení, je tedy potřeba pamatovat na pravidelné přestávky a protahování. Řidičské rukavice snižují únavu rukou tím, že tlumí vibrace volantu, které jsou při řízení na delších trasách znát. Fungují jako bariéra mezi vaší kůží a povrchem volantu, takže se vyhnete otlakům a případným puchýřům. Základem je vybrat správnou velikost rukavic tak, aby seděly. Kožené rukavice mají tu výhodu, že se teplem dokonale přizpůsobí tvaru ruky, takže je nebudete ani cítit. Díky různým variantám včetně děrovaného designu a bezprstových kousků můžete zvolit model pro každou sezonu.

 

3)     Chrání váš volant

Co by řekl váš kožený nebo luxusní dřevěný volant, kdyby mohl mluvit? Dej ze mě ty vlhké mastné ruce pryč! Pot, bakterie a oleje, které se přirozeně vyskytují na pokožce rukou, ničí povrch volantu, způsobují barevné mapy a jiná poškození. Pokud chcete pečovat o tuto součást vaší nadstandardní výbavy, musíte s ní zacházet doslova v rukavičkách. Kromě speciálních čisticích a pečujících přípravků jsou to právě rukavice do auta, které vám pomohou co nejdéle zachovat hodnotu interiéru vašeho vozu.

 ridicske-rukavice-do-auta-zeny

4)     Zajišťují komfort při extrémních teplotách

K tomu, že jste si pořídili rukavice na řízení, si budete gratulovat hlavně v zimních měsících nebo parném létě. Není nic příjemného, když se zkřehlými prsty musíte vyjet ráno do práce s autem, které stálo celou noc na mrazu mimo garáž. Kožené rukavice chrání vaše klouby a pomohou vám v teple přečkat dobu, než se auto zahřeje na provozní teplotu. V parnech zase odvádí přebytečný pot a udržují dlaně v suchu pro bezproblémovou bezpečnou jízdu. Kůže jako přírodní materiál tedy funguje jako izolační vrstva – vždy pomáhá udržet optimální příjemnou teplotu.

 

5)     Posunou váš styl do jiné ligy

Uhrančivý Ryan Gosling hrál v kultovním filmu Drive bezejmenného řidiče, který pod rouškou noci vozil ty, kdo potřebovali rychle zmizet ze scény. Výrazným prvkem jeho image se staly kožené řidičské rukavice, které byly symbolem jeho divokého životního stylu. Rukavice do auta už ale dávno nejsou výsadou jen profesionálních řidičů a undergroundu. Běžně je nosí i ženy, na originální módní doplněk do každodenního šatníku je povýšila třeba slavná Posh Spice, Victoria Beckham. Na výběr dnes máte celou řadu stylů i barev. Odstín kůže můžete sladit s interiérem vozu a jemně tak podtrhnout luxusní vzhled. Výrazná kontrastní barva zase ukáže váš cit pro detail.

TIP: Kožené rukavice pro řidiče jsou originálním dárkem pro manažery – ženy i muže, kteří již mají „všechno“. Pokud jste tedy vystříleli obvyklou munici nápadů jako je značkový alkohol, luxusní plnicí pero nebo obligátní pouzdro na vizitky, tenhle stylový doplněk do auta možná uhodí hřebíček na hlavičku.

kozene-autorukavice-konakove-hnede-s-cernou-sichtli kozene-ridicske-autorukavice-brizove-hnede-s-cernym-lemovanim kozene-ridicske-rukavice-do-auta-prstove-cerne-s-bilymi-detaily ridicske-rukavice-1448p-cerna-s-oranzovymi-detaily

 

Prohlédnout všechny dámské řidičské rukavice >>

Prohlédnout všechny pánské řidičské rukavice >>