Dnes prodejna OTEVŘENA pouze do 12:00 hod.

Jak připevnit nový kožešinový lem na kapuci mojí bundy?

diy_jak_pridelat_kozesinovy_lem_na_kapuci-1024x768

Připevnění kožešinového lemu na kapuci je snadnější, než si myslíte. Prakticky jde o přišití pěti knoflíčků ve správné vzdálenosti. S tímto naším návodem to hravě zvládnete.

  1. VYBERTE SI SPRÁVNOU DÉLKU KOŽEŠINOVÉHO LEMU
  2. URČETE SPRÁVNOU ORIENTACI KOŽEŠINOVÉHO LEMU
  3. PŘIŠIJTE KNOFLÍČKY NA KAPUCI
  4. PŘIPEVNĚTE KOŽEŠINU NA KAPUCI BUNDY
  5. OBLEČTE SI VAŠI VYLEPŠENOU BUNDU

 

1. Vyberte si správnou délku kožešinového lemu

Změřte si kapuci vaší bundy po obvodu. Nejběžnější délka obvodu kapuce je kolem 70 cm. Pokud máte tedy délku kapuce mezi 67 – 73 cm, tak vám pravděpodobně bude stačit standardní délka kožešinového lemu 70 cm. Naše lemy měříme podle podšívky, kožešina lemu totiž přesahuje přes okraj podšívky na každé straně 7 až 10 cm.

V našem eshopu najdete jak 70centimetrové lemy, tak i kratší 50centimetrové nebo 60centimetrové. Delší lemy většinou šijeme na zakázku.

 

2. Určete správnou orientaci kožešinového lemu

Pokud máte již lem koupený a hodláte vyměřovat a přišívat knoflíčky, je důležité, abyste lem připevnili na kapuci ve správné orientaci. Každý lem má svoji horní a dolní stranu – viz obrázek. Dolní strana švu podšívky je obšitá nití a je jakoby vystouplá. Na horní straně tento šev vůbec není vidět a hned začíná kožešina.  Horní strana lemu směřuje vždy nahoru k hlavě, dolní dolů k zemi. Tento způsob ušití a umístění zajišťuje, že kožešina krásně splývá na kapuci a zakryje okraj kapuce z horní pohledové strany a lem pak vypadá na kapuci perfektně. 

 

kozesinovy_lem_horni_dolni_strana
Kožešinový lem - určení horní a dolní strany

 

 

3. přišijte knoflíčky na kapuci

Kožešinový lem běžné délky 70 cm obsahuje pět dírek na knoflíčky, do kterých navlečete knoflíčky připevněné na vaši kapuci. Otvory na knoflíčky jsou velké cca 10 mm a potřebujete knoflíčky o průměru 8 mm. Knoflíčky přišívejte zásadně po vnějším obvodu kapuce, cca 1 až 2 cm od okraje.

Teď přichází ten nejdůležitější kroky - vyměření vzdálenosti knoflíčků. Vyměřte si střed vnějšího okraje kapuce a tam přišijte první knoflíček.

Následně rozměřte další knoflíčky a přišijte ve správném rozestupu, dle otvorů v podšívce kožešinového lemu.

Poslední krajní knoflíčky zkuste přišít tak, aby „táhly“ – to znamená, že poslední knoflíček přišijete o malý kousek dál (až na samý vzdálenější konec knoflíkové dírky), tak aby lem byl lehce našponovaný a knoflíčky nemohly samovolně vypadnout. 

 

Tip: Sadu transparentních nebo černých knoflíčků na připevnění kožešinového lemu zakoupíte v našem e-shopu.

 

4. Připevněte kožešinu na kapuci bundy

Správně orientovaný lem dle bodu 2 viz výše naimplementujete na kapuci tak, že zasunete knoflíčky do otvorů v podšívce. 

 

5. Oblečte si vaši bundu. Určitě vypadáte skvěle! 

 

Pokud si nejste jisti, zda výše uvedený postup zvládnete, můžete si kožešinový lem nechat přišit u šikovné švadleny. 

Také můžete kontaktovat nás a my vám kožešinový lem za poplatek 200 Kč zajistíme. Stačí, když zašlete vaši bundu nebo jen kapuci k nám. Máte dvě možnosti na výběr. Můžete poslat přes Zásilkovnu na pobočku Přeštice - Spokojená mamča. Je to nejlevnější, ale musíte používat aplikaci Zásilkovny na chytrém telefonu. A nebo pošlete poštou nebo jinou zásilkovou službou přímo na naši adresu Kožená móda Dušan Špongr, Na Růžku 281, 334 01 Přeštice. 

 

Kožešina napevno nebo v odepínací liště

Často se stává, že zákaznice řeší, jestli půjde lem přišít i na jejich bundu, protože je původní kožešina všita napevno nebo do odepínací lišty. Proto zde uvádíme naše řešení těchto dvou nejčastějších dotazů.

  • Pokud máte lem našitý napevno do kapuce, tak se původní lem odstraní, kapuce se zašije a lem se aplikuje pomocí pěti knoflíčků zvenku na kapuci tak, aby byl odepínací.
  • Pokud máte na kapuci odepínací lištu s patenty nebo zipem, na které je přišita původní kožešina, tak se tato lišta již nevyužije a váš nový lem se aplikuje na kapuci přímo opět pomocí pěti knoflíčků. Je to zejména proto, že kožešinový lem má podšívku a do lišty by se těžko vešel. Navíc pokud by se všil do lišty, již by se nemohl využít jinak než na této bundě.

Náš tip: Kupte si dvě sady knoflíčků, aplikujte je na dvě kapuce a lem můžete střídat.

Pokud si nevíte rady a máte jakýkoliv dotaz, kontaktujte nás nejlépe na telefonním čísle 728 844 436.

 

1-jak-zmerit-kapuci   2_namereni_prostredku_kapuce   3_prisiti_prostredniho_knofliku
Změřte si kapuci pro přišití kožešinového lemu   Naměřte střed kapuce, tak abyste
mohli přišít prostřední knoflík
  Přišijte knoflíky - nejdříve ten prostřední
na střed kapuce
         
4_pripnuti_knoflicku_do_direk_v_podsivce   5-ukazka-jak-je-knoflicek-zasazeny-do-dirky   6_kozesina_na_vasi_kapuci_diy
Knoflíky zastrčte do otvorů v podšívce kožešinového lemu   Takhle vypadají knoflíčky správně zastrčené
do dírek v kožešinovém lemu
  Hotovo! Krásná kožešina na kapuci
už je na vaší bundě